Contact:
Adresa:Str Celofibrei, nr 34, Bragadiru, Ilfov
Telefon:+40 734 270 451 | +40 729 821 358
E-mail:office@creftec.ro

Prezentare automatizari porti batante

Portile batante sunt construite de obicei din doua canate care se mai numesc si foi sau aripi, insa sunt cazuri in care poarta batanta are un singur canat. Ca mod de deschidere portile batante pot fi deschise atat catre interiorul curtii cat si catre exterior.

Patru lucruri importante trebuie sa cunoastem atunci cand vrem sa alegem automatizarea potrivita pentru poarta noastra batanta.

Recomandari pentru alegerea unei automatizari de poarta batanta

Portile batante sunt construite de obicei din doua canate care se mai numesc si foi sau aripi, insa sunt cazuri in care poarta batanta are un singur canat. Ca mod de deschidere portile batante pot fi deschise atat catre interiorul curtii cat si catre exterior.

Patru lucruri importante trebuie sa cunoastem atunci cand vrem sa alegem automatizarea potrivita pentru poarta noastra batanta.

 1. Dimensiunea goluluiutil, respectiv a aripilor portii (lungimea canatelor poate fi egala, simetrica sau nesimetrica). Stiind aceste cote, vei putea filtra rapid motoarele pentru porti astfel: – pentru un gol util mai mic de 4m vei selecta  motoare pentru 2 x 2 metri sau chiar mai mari. Pentru o poarta batanta cu 2 canate (foi) de 3 metri veti alege un kit cu motoare de 2×3 metri sau mai mare.
 2. Greutate unei foi(canat) – Aceasta informatie este utila la alegerea sistemului de automatizare doar daca poarta are o greutate peste 200Kg (se poate aproxima considerand ca o poarta mai grea de 200Kg nu poate fi ridicata/transportata de 4 oameni obisnuiti). Pentru astfel de situatii motoarele se aleg consultand graficul Lungime/Greutate furnizat de producator, specific fiecarui actuator.
 3. Numarul de actionaripe ora sau ciclu de lucru – Daca avem o aplicatie de automatizare pentru rezidential (pana la 10 deschideri pe zi) ciclu de lucru este unul normal de pana in 35%, dar daca poarta este folosita pentru accesul intr-o zona industriala sau comerciala va trebui sa alegem un kit de automatizare poarta batanta cu un regim de utilizare intensiv 65-80% sau chiar continuu 100% daca situatia o impune.
 4. Dimensiunea stalpilorportii este de asemenea importanta si poate crea probleme la montaj daca o neglijam. Stalpii de dimensiuni mici cu latura sau diametru de pana in 200mm nu ridica probleme deosebite atata vreme cat poarta este montata cu balamaua pe centrul stalpului. Dar daca stalpii sunt mai grosi, atunci motoarele aplicate vor trebui supradimensionate sau se vor alege motoarele special construite pentru stalpi grosi: – automatizari cu brat articulat, automatizari cu motor in stalpul portii sau automatizari cu motoare ingropate sub poarta. Bineinteles ca motoarele cu constructie speciala se pot alege pentru oricare tip de stalp sau poarta atunci cand avem nevoie de o anumita functionalitate (de ex. deschideri de 180grade) sau de un anumit design (sistemul de automatizare nu trebuie afecteze designul portii).

 

Exemplu : Automatizare poarta batanta 3m/canat Nice HI-SPEED WINGO3524HS

Automatizarea electromecanica Nice WG3524HS cu montare externa, 24 Vdc si encoder magnetic pentru actionarea rapida a portilor batante cu canaturi de pana la 3m sau 200kg max, ideala pentru aplicatii rezidentiale si semi intensiv.

Garanteaza viteza de manevrare!

Avantajele motoreductorului pentru porti batante Nice WG3524HS:

 • Fiabil: codificatorul magnetic isi mentine in timp valorile prestabilite si o detectare precisa a obstacolelor;
 • Silentios: dispunere brevetata a componentelor interne, reducerea pieselor mobile;
 • Instalare usoara: conexiuni electrice de sus, dupa montarea automatizarii;
 • Limitatoare de cursa mecanica deschidere .

Specificatii tehnice  Nice WG3524HS:

ALIMENTARE (Vdc): 24

ABSORBŢIE (A): 5

PUTERE (W): 120

VITEZA (m/s): 0,04

FORTA (N): 1500

CICLU DE LUCRU (CICLURI/ORA): 30

GRAD DE PROTECŢIE (IP): 44

TIMP DE FUNCŢIONARE (°C MIN/MAX): -20 ÷ +50

DIMENSIUNI (mm): 920x98x95 h

GREUTATE (kg): 6

 

Accesorii optionale pentru automatizari porti batante Nice

 

Picior pentru fotocelule, Nice, PPH4

Specificatii tehnice picior pentru fotocelule, Nice, PPH4:

 • Compatibilitate: fotocelule dimensiuni medii;
 • Inaltime: 1000 mm;
 • Capacitate: 2 fotocelule.

Yala electromagnetica orizontala NICE PLA11

Recomandata pentru incuierea suplimentara a portilor cu canate mai mari de 3m sau expuse la vandalisme.

Primesc comanda direct din centrala de automatizare NICE.

Nice ON3EBD este o telecomanda bidirectionala, conceputa special pentru a controla automatizarile de porti, usi de garaj si barierele auto. Poate fi utilizata ca breloc, avand un aspect elegant si modern, sau poate fi fixat pe perete sau pe bordul masinii cu ajutorul suportului inclus in ambalaj.

Telecomanda Nice ON3EBD este compatibila cu cu toate tipurile de  automatizari NICE ce folosesc rolling code, o-code si BD.

Fotocelule Nice ERA M EPMB cu tehnologie BlueBus de ultima generatie care permite conectarea rapida a fotocelulelor Nice folosind doar 2 fire. Dispozitive de siguranta prin infrarosu capabile sa detecteze obstacolele care impiedica miscarea portilor.

 

Lampa de semnalizare tip girofar NICE ELDC adaptata sa lucreze in sistemul de automatizare a portilor culisante, batante dar si bariere auto stradale marca NICE. Lampa de semnalizare NICE ELDC din gama Era Light dispune de iluminare cu LED pentru un consum redus de energie dar si iluminare eficienta ce garanteaza fiabilitatea si stabilitatea parametrilor de performanta pentru perioada indelungata de functionare. Lampa de semnalizare ELDC este o completare perfecta a sistemului de automatizare NICE. Datorita acestui fapt, siguranta functionarii sistemelor de zi cu zi este imbunatatita.

Antena externa Nice ABFKIT  utilizata pentru marirea razei de receptie a telecomenzilor NICE pe 433MHz. Se utilizeaza atunci cand antena interna a receptorului NICE este ecranata de pereti metalici sau de beton armat. Necesita cablu coaxial de 50 ohmi pentru legatura cu receptorul radio.

Atasabile la receptoarele FLOXB2R si la girofarul LUCY.

Selector cu cheie Nice ERA, EKS

Selector cu cheie model nou Nice ERA EKS pentru exterior cu cilindru european standard, compatibil cu toate automatizarile Nice de porti, usi de garaj, bariere auto stradale. Contacte electrice si parghii protejate de carcasa din plastic, utilizabile pentru comanda directa la motor in aplicatii cu alimentare de la retea (230 Vca).

Specificatii tehnice selector cu cheie Nice EKS:

 • Alimentare:250 Vac
 • Grad de protectie:IP44
 • Dimensiuni:70x32x70 mm
 • Greutate:360 g

Selector digital, Nice, EDS

EDS este un selector digital cu 12 butoane, Nice. Acesta este compatibil cu orice tip de automatizare  Nice. Poate fi programat in 2 moduri usor sau profesionist, avand o capacitate de memorare a pana la 255 coduri diferite. Butoanele acestuia sunt numerotate de la 1 la 9 ceea ce permite alegerea codului de securitate dintr-un milion de combinatii posibile. In functie de starea automatizarii, acesta poate transmite 2 tipuri de semnale vizuale rosu, cand automatizarea este inchisa sau este in proces de inchidere, sau verde, cand automatizarea se deschide sau cand este activata functia de blocare automatizare.

Specificatii tehnice selector digital Nice EDS:

 • Numar butoane: 12;
 • Programare in 2 moduri: usor, profesional;
 • Capacitate memorare evenimente: 255;
 • Grad de protectie: IP 44;
 • Dimensiuni: 70 x 27 x 70 mm;
 • Greutate: 200 g.

Modulul GSM Eldes ESIM320-2G  este folosit in principal pentru a controla prin internet sau telefon , de la distanta  automatizari de porti, bariere auto sau usi de garaj.