Contact:
Adresa:Str Celofibrei, nr 34, Bragadiru, Ilfov
Telefon:+40 734 270 451 | +40 729 821 358
E-mail:office@creftec.ro

Prezentare automatizari porti culisante

Portile culisante sunt des intalnite atat in aplicatii rezidentiale cat si in cele industrial.

Prezentare automatizari porti culisante

Portile culisante sunt des intalnite atat in aplicatii rezidentiale cat si in cele industrial.

Avantajul lor principal este ca atunci cand sunt deschise nu ocupa loc in curte si nu au nevoie decat de un spatiu ingust dea lungul gardului.

Acest tip de poarta poate sa circule pe o sina fixata pe fundatia gardului sau poate glisa pe deasupra pamantului folosind un sistem autoportant.

Indiferent daca poarta gliseaza pe role sau pe o sina autoportanta, sistemul de automatizare va putea actiona poarta la o simpla apasare de buton sau din telefon prin WiFi si/sau GSM.

Alegerea unui motor potrivit pentru fiecare poarta in parte nu este deloc complicata, dar trebuie sa subliniem cateva din cele mai importante aspecte de care trebuie sa tinem cont:

 

 1. Greutatea portiice trebuie automatizata – un parametru extrem de important pentru alegerea motorului potrivit (motor 400kg / 600 Kg / 1000 Kg / 1200 Kg, etc). Exemplu: daca poarta are o greutate de cca. 350 Kg atunci putem achizitiona un motor de minim 400Kg. Este evident ca alegand un motor de 600Kg, durata de viata a acestuia este mai mare si motorul este capabil sa actioneze poarta si in situatii mai dificile (friguri extreme, zapada, gheata).

 

 1. Lungimea portii(deschiderea utila)  este un valoare ce trebuie cunoscuta pentru ca motoreductoarele au un timp de lucru maxim stabilit din constructie. Deschiderea utila determina si numarul de cremaliere necesare pentru instalare. Exemplu: Daca poarta are 4.6 metri deschidere utila, vom achizitiona 5 metri de cremaliera, adica 5 bucati.

 

 1. Ciclu de lucru– Cate deschideri estimam intr-o ora si cate intr-o zi. Daca avem o automatizare de uz rezidentilal cu pana la 10 deschideri pe ora, ciclu de lucru este unul normal de 35%. Daca automatizarea este instalata pe o poarta intens circulata, atunci alegem o automatizare cu ciclu intensiv (65 – 80%) sau chiar ciclu de functionare continuu (100%).

 

 1. Viteza de actionare – este un parametru constructiv destul de important in anumite situatii. Daca poarta culisanta are o lungime de 8 – 12m, de exemplu, timpul de asteptare pentru o deschidere completa este prea mare pentru anumite activitati si atunci se aleg motoare pentru porti glisante din gama High Speed. Motoare cu viteza mare se pun si pe porti mai mici atunci cand acesul se face dintr-o strada cu intens circulata si exista pericol de accidente sau cand ne dorim o inchidere rapida pentru a evita iesirea din curte a animalelor de companie.

 

 1. Master/Slave – este o facilitate a centralelor de comanda care permite sincronizarea a doua porti culisante ce deservesc acelasi acces. Deci, daca avem doua porti contrapuse, functia master/slave este absolut necesara pentru a putea folosi in comun sistemul de fotocelule, girofarul si telecomanda, iar portile sa aiba o siguranta deplina.

Automatizarea  Robus 600 de la Nice este creat pentru porti culisante de pana la 600 kg , functioneaza la 24 V si este dotat cu tehnologia BlueBus.

Nice Robus 600 este echipat cu un senzor de temperatura: adapteaza puterea motorului la conditiile climatice si in acelasi timp il protejeaza termic. O selectie master/slave sincronizeaza automat doua motoare. Asta inseamna ca va ofera posibilitatea sa automatizati doua porti culisante opuse una de cealalta.Automatizarea Robus 600 de la Nice are centrala de comanda incorporata.

Caracteristici automatizare Nice RB600 : 

 • Sigur:accelerare si decelerare reglabile, la inceputul si sfarsitul fiecarei manevre.
 • Solid:deblocare cu maneta din aluminiu si deschidere simplificata.
 • Silentios:motor cu reductor pe rulmenti.

Specificatii tehnice motoreductor poarta culisanta, Nice RB600 : 

Putere 515 W
Tensiune alimentare 230 V
Forta de tractiune maxima 600 N
Viteza de inchidere/deschidere 0.31 m/s
Temperatura maxima de operare (º+) 50 C
Temperatura minima de operare (º-) 20 C
Clasa de protectie IP44
Raza actiune telecomanda 0 m 200 m

Dimensiuni motoreductor poarta culisanta, Nice RB600:  

Lungime 330 mm
Latime 210 mm
Inaltime 303 mm
Greutate 11 Kg
Greutate maxima suportata 600 Kg

Accesorii recomandate Nice RB600 :

Nice ON3EBD este o telecomanda bidirectionala, conceputa special pentru a controla automatizarile de porti, usi de garaj si barierele auto. Poate fi utilizata ca breloc, avand un aspect elegant si modern, sau poate fi fixat pe perete sau pe bordul masinii cu ajutorul suportului inclus in ambalaj.

Telecomanda Nice ON3EBD este compatibila cu cu toate tipurile de  automatizari NICE ce folosesc rolling code, o-code si BD.

Fotocelule Nice ERA M EPMB cu tehnologie BlueBus de ultima generatie care permite conectarea rapida a fotocelulelor Nice folosind doar 2 fire. Dispozitive de siguranta prin infrarosu capabile sa detecteze obstacolele care impiedica miscarea portilor.

Lampa de semnalizare tip girofar NICE ELDC adaptata sa lucreze in sistemul de automatizare a portilor culisante, batante dar si bariere auto stradale marca NICE. Lampa de semnalizare NICE ELDC din gama Era Light dispune de iluminare cu LED pentru un consum redus de energie dar si iluminare eficienta ce garanteaza fiabilitatea si stabilitatea parametrilor de performanta pentru perioada indelungata de functionare. Lampa de semnalizare ELDC este o completare perfecta a sistemului de automatizare NICE. Datorita acestui fapt, siguranta functionarii sistemelor de zi cu zi este imbunatatita.

Cremaliera zincata NICE ROA7

Cremaliera M4, 22x22x1000mm , galvanizata.

Cremaliera din plastic cu insertie metalica pentru porti culisante, Nice ROA6Cremaliera din plastic NICE ROA6 este folosita pentru automatizari de porti culisante de pana la 500 kg.

 

Cremaliera NICE ROA6 este dinconfectionata dintr-un plastic de mare densitate (nylon) cu insertie metalica pentru o rigidizare geometrica suplimentara.

 

Dimensiune: 25x20x1000 mm.

 

Cremalierele din plastic se monteaza fara sudura, sunt foarte silentioase si nu ruginesc.

Antena externa Nice ABFKIT  utilizata pentru marirea razei de receptie a telecomenzilor NICE pe 433MHz. Se utilizeaza atunci cand antena interna a receptorului NICE este ecranata de pereti metalici sau de beton armat. Necesita cablu coaxial de 50 ohmi pentru legatura cu receptorul radio.

Atasabile la receptoarele FLOXB2R si la girofarul LUCY.

Selector cu cheie Nice ERA, EKS

Selector cu cheie model nou Nice ERA EKS pentru exterior cu cilindru european standard, compatibil cu toate automatizarile Nice de porti, usi de garaj, bariere auto stradale. Contacte electrice si parghii protejate de carcasa din plastic, utilizabile pentru comanda directa la motor in aplicatii cu alimentare de la retea (230 Vca).

Specificatii tehnice selector cu cheie Nice EKS:

 • Alimentare:250 Vac
 • Grad de protectie:IP44
 • Dimensiuni:70x32x70 mm
 • Greutate:360 g

Selector digital, Nice, EDS

EDS este un selector digital cu 12 butoane, Nice. Acesta este compatibil cu orice tip de automatizare  Nice. Poate fi programat in 2 moduri usor sau profesionist, avand o capacitate de memorare a pana la 255 coduri diferite. Butoanele acestuia sunt numerotate de la 1 la 9 ceea ce permite alegerea codului de securitate dintr-un milion de combinatii posibile. In functie de starea automatizarii, acesta poate transmite 2 tipuri de semnale vizuale rosu, cand automatizarea este inchisa sau este in proces de inchidere, sau verde, cand automatizarea se deschide sau cand este activata functia de blocare automatizare.

Specificatii tehnice selector digital Nice EDS:

 • Numar butoane: 12;
 • Programare in 2 moduri: usor, profesional;
 • Capacitate memorare evenimente: 255;
 • Grad de protectie: IP 44;
 • Dimensiuni: 70 x 27 x 70 mm;
 • Greutate: 200 g.

Modulul GSM Eldes ESIM320-2G  este folosit in principal pentru a controla prin internet sau telefon , de la distanta  automatizari de porti, bariere auto sau usi de garaj.